Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Затримані при штурмах обладміністрації дотепер не виправдані (ВІДЕО)



Затримані при штурмах обладміністрації і дотепер не виправдані. Хоч минуло вже понад два місяці. Водночас винні у псуванні комунального майна та побитті людей досі не покарані. Жодного міліцейського начальника не відсторонено від посади. У прокуратурі вручили підозру лише декільком рядовим правоохоронцям. Олекса Хуторний із подробицями.

За 2 ночі – 58 заарештованих. Такий «урожай» зібрали черкаські правоохоронці 23 і 27 січня, під час штурмів обласної адміністрації. Людей безжально били та кидали за ґрати.
Відтоді минуло більше 2 місяців. У прокуратурі та міліції обмежуються сухою статистикою: опитано до сотні свідків, призначені експертизи. Ніхто з керівників, які віддавали накази бити й хапати невинних, навіть не відсторонені від роботи.

Сергій Чернишов, начальник відділу прокуратури Черкаської області: «Ми можемо гарантувати вам, що буде відповідальність керівництва». 
– Оголошено 9 підозр працівникам міліції: 6 – працівникам патрульно-постової служби, 2 – працівникам ДАІ й одному працівнику Соснівського райвідділу.

Та підозрювані й далі ходять на роботу. Тоді як постраждалі досі не реабілітовані. Олександра затримала під час першого штурму обладміністрації. Чоловік більше 3-х тижнів просидів у СІЗО. 
Олександр Ільященко, постраждалий: «Веры в милицию, в наше правосудие нет. 2 месяца прошло. Толку никакого. Они все на работах, все на местах, все занимают должности, а мы оказались за решеткой. Одного бы в камеры посадить, мы быстро бы узнали всю правду».

Олександр кілька метрів не дійшов до свого авто. Уночі 24 січня його побили правоохоронці й заштовхали до автозака. 10 діб СІЗО, а потім – домашній арешт.

Олександр Шульга, постраждалий: «Те, що там розказують, що не можуть встановити винних, – маячня. Вони знають, хто бив. Це ж не могли людей просто перевдягнути з вулиці, дати їм амуніцію й сказати: «Вперед!». 
Правозахисниця Тетяна Кавальчук уважно слідкує за справами «штурмовиків». Вона констатує: усе проти них сфабриковано. Слідчі та прокурори, каже, «шили» справи без жодних доказів.

Тетяна Кавальчук, правозахисник: «Це може зрушити перевірка, яку наразі проводить уповноважений ВР із прав людини. Черкаська область – одна з перших, по якій почалася перевірка дій прокуратури, міліції, закладів охорони здоров'я, які надавали допомогу». 
Покарати винних після перевірки має Генеральна прокуратура. Про терміни наразі ніхто не каже.

 

 

vikka.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...