Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

Черкаський люстраційний комітет вимагає замінити кандидатуру Козько



Відповідну заяву оприлюднено на сторінці люстраційного комітету в соціальній мережі Фейсбук:

«Заява щодо призначення Козько О.І. заступником голови окружної виборчої комісії 194 виборчого округу на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року.
Ім’я Ольги Іванівни Козько пов’язано з рядом інцидентів під час проведення виборів, які на думку громадськості унеможливлюють її перебування не лише на керівних посадах ОВК, але й в складі будь-яких виборчих комісій взагалі.
В листопаді 2012 року народний депутат України Леся Оробець зверталася до Генеральної прокуратури України з приводу дій О.І.Козько, свідком яких стала вона сама.

За свідченням Л. Оробець Ольга Козько, будучи головою ОВК 194 виборчого округу вчинила ряд дій, які зупинили встановлення підсумків голосування в цьому окрузі: знищила протокол про підсумки голосування в 194 виборчому окрузі та винесла печатку ОВК із приміщення комісії. Дії О.Козько містили ознаки злочину, передбаченого ч.3 ст 157 Кримінального кодексу України, а саме: ухилення члена виборчої комісії у роботі комісії без поважних причин з використанням свого службового становища.

В 2014 році Жашківським райвідділом міліції розпочато досудове розслідування фальсифікацій на виборах до Черкаської обласної ради в 2010 році: обласна виборча комісія під керівництвом О.І. Козько визнала депутатом Черкаської обласної ради особу, яка посіла друге місце. Про це також було зроблено і заяву Валентиною Коваленко, головою Черкаської обласної ради, яка обіцяла з цього приводу разом із головою Черкаської облдержадміністрації Юрієм Ткаченком звернутися до прокуратури Черкаської області.
Враховуючи, що лише декілька місяців назад почалися бодай якісь зрушення в розслідуваннях правопорушень на виборах 2010, 2012, 2013 років, наразі відсутні юридичні підстави, зазначені в ст. 37 Закону України «про вибори народних депутатів України», для дострокового припинення і недопущення в подальшому призначення на посади в складі виборчих комісій Ольги Козько. 

Проте громадськість Черкас категорично проти того, щоб результати виборів, тим більше в 194 виборчому окрузі, встановлювала ОВК, в складі якої перебуває Ольга Іванівна Козько.
Тому ми вимагаємо негайної заміни цієї кандидатури!»

novadoba.com.ua



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...