Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

"Азот" хоче надягти на "Черкасиводоканал" фінансовий зашморг



Нині між "Азотом" та міським водоканалом знову точаться судові спори. Хімічне підприємство хоче стягнути з комунального заборгованість, яка виникла внаслідок донарахувань пені, інфляційних та 3% річних за попередні роки судової тяганини щодо сплати за очистку міських стоків, а також за період, коли нацрегулятор не встановив тариф для "Азоту". Всього азотівці хочуть відсудити у комунальників понад 17 млн грн. Така ситуація загрожує єдиному підприємству, що надає місту воду, фінансовим крахом.

Нещодавно "Водоканал" програв перший суд за позовом на 5 млн 338 тис грн. за період нарахувань пені, інфляційних та 3% річних з березня 2012 року по вересень 2013 р.

Сьогодні ж відбудеться друге судове засідання за позовом "Азоту" щодо близько 9 млн грн. Цю суму "Азот" виставляє водному підприємству за період за березень-червень 2014 року. У той час національний регулятор ще не встановив вартість за очистку стоків і "Водоканал" не мав юридичних підстав приймати виставлені "Азотом" рахунки.

Тепер, хімічний гігант у судовому порядку хоче примусити комунальне підприємство сплатити за всіма рахунками за вказаний період, а також заплатити інфляційні, пені та 3% річних за попередні періоди судових розглядів.

– Основну заборгованість перед "Азотом" у розмірі 35 млн грн. станом на 31.12.2014 року "Водоканал" погасив за рахунок відшкодування державою різниці в тарифах, – зазначає директор "Черкасиводоканалу" Сергій Овчаренко. – Але, на жаль, "Азоту" цього здалося замало. Прикро одне, якщо основну заборгованість перед "Азотом" ми сплатили за рахунок відшкодування державою різниці в тарифах, то представлену зараз "заборгованість" (пені, інфляційні та 3% річних) ми маємо сплатити "живими коштами".

Адже державна субвенція не поширюється на оплату пені та інших штрафних санкцій, – пояснює Сергій Овчаренко. – Звісно, суд вправі задовольнити ці позови, і "Черкасиводоканал" опиниться у борговій пастці, спрогнозувати що буде з підприємством неможливо, справа може дійти до блокування рахунків підприємства і припинення роботи.

vodokanal.ck.ua


 



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...