Избранное На главнуюНа главную

НОВОСТИ :: СОБЫТИЯ :: КОММЕНТАРИИ

У Черкасах зросте тариф на вивезення сміття



Виконавчий комітет міської ради затвердив нові тарифи на послуги з вивезення побутових відходів, що надаються комунальним підприємством «Черкаська служба чистоти». Як інформують у міськраді Черкас, за це рішення під час сьогоднішнього засідання свої голоси віддали дев’ять членів виконкому.

Вартість вивезення сміття для власників осель у багатоквартирних будинках подорожчає на 1,95 грн., у приватному секторі – на 2,29 грн. Тож за цю послугу мешканці багатоповерхівок сплачуватимуть 7,75 грн. (нині – 5,82 грн.) із однієї зареєстрованої в квартирі особи, а жителі приватних будинків – 9,18 гривень (нині – 6,89 грн.).

За словами директора департаменту економіки і розвитку Ірини Удод, новий тариф набуде чинності через 15 днів після опублікування проголосованого рішення в друкованому засобі масової інформації.

Чинний тариф був затверджений рішенням виконкому ще в 2011 році. Причинами перегляду вартості послуг із вивезення сміття є значне зростання вартості складових тарифу, як-то: паливо-мастильних матеріалів, запчастин, податків та розміру мінімальної заробітної плати.

Як йдеться у оприлюдненій інформації про наміри зміни тарифу, з того часу вартість пального змінилась із 6,94 грн. до 21,6 грн./л., зростання становить 312%; автомобільні оливи, шини, акумуляторні батареї та інші запасні частини здорожчали в 1,5 – 2,5 рази. А розмір екологічного податку порівняно з 2010 роком збільшився майже в 5 разів та становить 1491 тисяч гривень.

Послуги з вивезення побутових відходів від багатоквартирних будинків, ЖБК та ОСББ надаються щодня, а від житлових будинків із присадибними ділянками – один раз на тиждень, відповідно до графіка.



ГОРОСКОП:
Loading...
РЕКОМЕНДУЕМ САЙТ:


...